TR
EN
DE
+90 (258) 264 10 30
TR
EN
DE
Tedaviler
Lasik
Katarakt
Glokom
Retina
Genel Göz Muayeneleri
Diyabetik Retinopati
Vitrektomi Tedavisi
Sarı Nokta Hastalığı
Keratokonus Tedavileri
Şaşılık Tedavileri
Göz Kapağı Düşüklüğü
Göz Kapağı Rahatsızlığı
Göz Kapağı Tümörleri
Gözyaşı Kanalı Tıkanıklığı
Göz Tikleri ve Blefarospazm
 
Randevu Al

Çok çeşitli nedenlerle yetişkinlerde göz kapağı düşüklüğü olmaktadır. Ön göz kapaklarından birinin veya her ikisinin düşüklüğü, göz kapağını kaldırma görevini yapan kasların zayıflığı nedeniyle ortaya çıkan bir durumdur. Bazı çocuklarda bu durum doğuştan görülür ve bu vakalarda, ambliyopiyi önlemek için cerrahi müdahale gerekebilir. Doğuştan olduğu zaman bu genellikle tek gözü etkiler. Yetişkinlerde durum genellikle göz kapağı adalelerinin gerginliğini kaybetmesi şeklinde, yaşlanma etkisiyle olur; daha az sıklıkla, bir yaralanma veya şeker hastalığı gibi, myasthenia gravis, felç, beyin tümörü, veya boynun alt kısmındaki veya akciğerin en üst kısmındaki kanser gibi hastalıkların sonucudur ki, bunların hepsi de sinir ve kas çalışmasını etkileyebilir.

Eger çocuğunuzun göz kapakları, gözle görülebilecek kadar birbirinden farklı ise özellikle bu farklılık gözlerden birinin veya her ikisinin görüşünü engelleyecek ölçüde ise hastanemize en kısa sürede başvurunuz. Doktorlarımız gözü muayene edecek ve çocuğunuzun genel sağlığı ile ilgili sorular soracaktır. Durum genel bir sağlık sorunundan kaynaklanıyorsa tam bir sağlık muayenesi tavsiye edilebilir.

Doğuştan olmayan göz kapağı düşüklüğünü yapan birçok hastalık olduğu için tedaviden önce sebebin araştırılması gerekir. Bunun için hastanın öyküsü, göz muayenesi, göz kapağı ölçümleri, gerekirse orbita ve beyin manyetik rezonans görüntüleme ile değerlendirme ve nöroloji konsültasyonu istenir. Eski resimleri sebebin tespit edilmesine yardımcı olabilir. Kapağın düşmesine neden olan etken ortadan kaldırıldığında kapak da düzelmektedir. Travma söz konusu ise en az 6 ay beklenmeden cerrahi olarak kapak kaldırılmamalıdır. Aponevrotik ptoziste tedavi cerrahidir.


Son güncellenme tarihi: 18 Nisan 2024 Perşembe